Attraksjoner i Brevik

Brevik ligger vakkert til på Grenland i Telemark. Grenland er lokalisert i den sørøstlige delen av fylket og består av kommunene Skien, Porsgrunn, Bamble, Nome og Siljan. Mange omfatter også kommunene Kragerø og Drangedal som en del av området. Området har 122 978 innbyggere, noe som utgjør 64% av befolkningen i Telemark. Grenland er kjernen til det tradisjonelle distriktet som kalles Nedre Telemark, som også inkluderer Bø, Sauherad og Heddal. Området byr på vakker natur og utallige attraksjoner.

Atelier Eureka

Atelier Eureka er et annerledes galleri i Skien, som har både galleri og arbeidsrom i ett. Atelier Eureka er et urbant nyskapende kunstsenter som ønsker alle kunstinteresserte velkommen. Atelieret ligger idyllisk til på Gimsøy i Skien og åpnet sine dører for publikum i 2008. Atelieret er viden kjent for sine fargerik, abstrakt og halvfigurative moderne billedkunst signert Skien-kunstneren Vibeke Lillefjære. Selve atelierdelen av Eureka er et unikt atelier og galleri hvor man kan beskue billedkunsten i en møblert setting, omgitt av en stilfull og fargerik miks av moderne og klassisk interiør. Her bys de besøkende på en unik mulighet til å nyte flott kunst, søke ny inspirasjon og få interiørtips. Atelieret og kunstneren ønsker å vise de besøkende hvordan man kan innrede både hjem, hytte og kontor med utgangspunkt i kunsten.

Bamble Kirke

Bamble kirke er en trekirke i Bamble kommune i Telemark. Kirken ble oppført i årene 1840-1845 og er av typen “tømret korskirke”. Det var sognepresten i Bamble, Gustav Adolph Lammers, som selv tegnet kirken i 1837 og den er bygget like ved ruinene etter den gamle Olavskirken. Kirken er et flott skue med eget museum. For å besøke museet må man først kontakte kirkekontoret.

Batteriet på Øya i Brevik

Batteriet ligger ytterst på Sylterøya i Brevik. Batteriet har fått sitt navn fra det militære og har en lang historie. Det var blant annet her ute at den beryktede postraneren Ole Berg ble henrettet ved halshugging den 19. oktober 1838. Under 2. verdenskrig bygde tyskerne en stor bunkers her ute grunnet den strategiske plasseringen. I dag er Batteriet et av regionens flotteste utkikkspunkter. Herfra kan man nyte en nydelig utsikt utover fjorden. De senere årene har det blitt opparbeidet en flott park alle besøkende kan nyte godt av på en rolig sommerdag.

Brekke Museum

Telemark Museum på Brekkeparken gir alle besøkende en fornemmelse av hvordan det så ut i det vakre fylket for flere hundre år siden. Her kan man spasere rundt i en vakker opparbeidet park omgitt av et flott herskapshus og gamle tradisjonelle tømmerbygninger fra en svunnen tid. Totalt byr museet og parken på hele 14 tradisjonelle bondebygninger i et vakkert friluftsområde. Takket være dyktige gartnere, blomstrer den romantiske hagen gjennom hele sesongen og innbyr til gode opplevelser og rekreasjon. Hovedbygningen på Søndre Brekke gård er enorm og herskapelig. Bygningen er restaurert etter alle kunstens regler og gir besøkende en sjelden innsikt i empirestilen og slik man tror handelsminister Niels Aall og hans familie hadde det da de bodde her på første halvdel av 1800-tallet.

Duverden sjøfartsmuseum og vitensenter

Et av barnas favorittsteder i regionen. Duverden er et senter for aktivitet og opplevelser for barn og unge. Her finner man blant annet 3D-kino, vitenskapelige maskiner og skipssimulator for å nevne noe. Dette er det ultimate stedet for alle som søker en flott familiedag ute, samtidig som både liten og stor lærer om sjøfart og vitenskap under avslappede og morsomme forhold. Duverden er et opplevelsessenter med aktiviteter for store og små. Senteret har satt sammen en historie hvor de besøkende kan følge Grenlands rike sjøfartshistorie og framtidsrettet utdanning og næringsutvikling. Det spektakulære bygget rommer en rekke utstillinger og installasjoner. Gjennom interaktiv formidling, er målet å vekke interesse for sjøfartshistorie, realfag og teknologi blant barn og unge.